Most liked literatures:
1) Titanic
2) Science in th...
3) An unforgett...
4) A day in the ...
5) Hopeless
See more
Most viewed literatures:
1) Birds in my g...
2) Imaginary tri...
3) Hopeless
4) An unforgett...
5) Titanic
See more
 
YourLiterary | English Home page   Post your literature   Exchange ideas   Projects   Choose language
 
YourLiterary.com
Date today:
 
   
 
 
Poll:

Have you ever used the mobile version of YourLiterary.com?


Yes:
No:
ID: 157
Posted on: 2018-10-22 19:11:27
Hits: 289
Report

Likes: 0 Dislikes: 0

Title: ne fund te pasdites

Type: Ese përshkruese
Theme: fund ne pasdite
Author: ana n
School: Instituti i Arteve
Class: 9
City: pogradec
E-mail: anan23@hotmail.com

Text
A ka ndaluar dikush për një moment për të parë pasdite?
Që prej disa muajsh kam filluar të kushtoj dhe të parashikoj gjithçka që do të më ndihmojë të gjej rrugën time. Në veçanti, deklaroj veten të tërhequr nga pasdite dimërore.
Dukej se gjithçka ishte një pamje e bukur para syve të mi. Një banket me figura të ndryshme që ushqejnë, shijojnë, transportojnë, befasojnë dhe kursejnë. Ajo ju injekton disa besim.
Në fillim më pëlqente pasdite e pranverës, por më vonë fillova të pëlqeja pasdite dimërore.
Pasdite reflektohet në detin e Karaibeve dhe rrëshqitje midis ndërtesave. Pasdite që qëndron në horizont dhe kthehet prapa në muzg. Pasdite që filtron nga dritarja për të ndriçuar vendin. Pasdita që vjen për të thënë lamtumirë, ndërsa ne po shkruajmë dhe me kokëfortësi përpiqemi që gënjeshtrat të përkulen para së vërtetës. Rruga është e vetme. Ende vetëm kur shkoj përpara e ardhmja. Era më ndihmon të godas. Ndonjëherë unë luaj verbërisht. Shkoj dhe mbyll sytë. Unë aspiroj aromën e pasdites dhe unë jam gati të fluturoj, por frika e takimit, mbyt mua dhe unë të ndaluar për të hapur dritaret përsëri. Pastaj kaloj kohën me hijen time mbi rrugë. Në realitet unë jam ai që ndjek hijen time. Unë vazhdoj të ndjek hapat dhe të shoh lëvizjet dhe gjurmët e saj në duart e saj të mëdha. Ajo po drejton orkestrën e hijeve të bardha.
Në veshët e mi zë diçka si anestezi, parfum, gjeste ..., derisa të arrij në qoshe dhe të ndalemi, të presim, të kërcejmë, të këndojmë dhe të qeshim. Gjithçka ndodh në minuta, gjatë si përjetësi ... dhe mendoj për humbjen e atyre pasdite të bukura që janë të pakthyeshme për mua.
Add your comment:

Country
Full name:
Email:
Comment:
Security question What is the sum of these 2 numbers:
3 + 4 =
Most used icons: See more
You can insert up to icons in your comment ! If you insert more, your comment will not be posted.